ZERO kjører ABB-elbil til Gøteborg

2012-10-22 - Mandag ettermiddag satte Benjamin Myklebust seg bak rattet på en av ABBs elbiler, for å kjøre til en elbilkonferanse i Göteborg på den svenske vestkysten.

ZERO har lansert et konsept hvor de skal se på mulighetene for å kjøre fra Oslo til Newcastle i elbil. Turen er en del av de europeiske prosjektet E-mobility, som setter fokus på utfordringer og muligheter i forbindelse med utbygging av infrastruktur for elbiler og hvilke tekniske og praktiske hindringer man støter på underveis.

Reisen fra hovedstaden til den svenske storbyen er første etappe. ZERO har fått låne en av ABBs nye Nissan Leaf-biler på turen.

- Det setter vi stor pris på og ser fram til turen. For oss er det viktig å være med på å promotere alt som er av ny teknologi innen lading av elektriske biler. ABB er ett av selskapene som har markert seg innen hurtigladerteknologi de siste årene, og som stadig lanser nye produkter som gjør det enklere å være elbilist, sier teknologisk rådgiver i miljøstiftelsen ZERO, Benjamin Myklebust.

Turen startet omlag kl 16.00 mandag og Myklebust skal rekke et møte i Göteborg klokken 13.00 dagen etter. Distansen fra Oslo til Göteborg er cirka 300 kilometer og for bare noen år siden helt utenkelig å kjøre med elbil.

- I dag har det blitt veldig godt utbygd infrastruktur på norsk side. I Østfold finnes det allerede en god del hurtigladestasjoner. I Sverige er situasjonen en annen. Der finnes det nesten ikke hurtigladere, og det er vanskelig å finne tradisjonelle vekselsstrømsladere. Jeg hurtiglader i Sarpsborg, men må ta en overnatting i Håby for å få ladet bilen min over natten, før jeg kjører videre til møtet i Göteborg, sier Myklebust.

ZERO arbeider bredt med å fremme bruken av elektriske biler. Som en del av E-mobility-prosjektet har ZERO hatt et spesielt fokus på elektriske varebiler. Miljøstiftelsen har laget en rapport som sier noe om potensialet for bruk av elbiler i varetransport, blant annet basert på erfaringer som Posten har gjort. I forrige uke var ZERO på turné med elektriske varebiler til interesserte kommuner i Østfold, i et samarbeid med Østfold fylkeskommune.

ZERO var en viktig pådriver i forbindelse med søknaden til Transnova om støtte til de tre første hurtigladestasjonene i landet, som senere ble satt opp på Hamar, Økern og Rygge.

ABB er en ledende leverandør av ladeløsninger for elektriske biler, og har størst markedsandel i Norge for sine hurtigladere av typen Terra. Den aller første hurtigladeren som ble installert i Norge i april 2011 ble levert av ABB.  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt
  Benjamin Myklebust, ZERO
  seitp202 f9847157df4f979dc1257a9f004e58b4