ABB leverer til Norges største kraftverk

2008-04-29 - ABB har inngått avtale med Sira-Kvina verdt opp mot 20 millioner kroner i forbindelse med reparasjon av en transformator ved Tonstad kraftverk.

Formålet med reparasjonen er å få kraftverket tilbake i full drift så raskt som mulig, og dermed bidra til å stabilisere strømforsyningen på Sør-Vestlandet. Tonstad kraftverk er landets største målt i produksjon.

- En oppgradering av eksisterende transformator kan være både et økonomisk og miljøvennlig alternativ til å kjøpe ny transformator. Vårt spesialverksted i Drammen er et av de få stedene i Europa det er mulig å få gjort denne typen oppgraderinger. Vi er svært fornøyde med at Sira-Kvina valgte denne løsningen, sier direktør Britt Helene Neteland i ABB.

Etter denne typen oppgradering blir transformatoren som ny, og levetiden kan forlenges med inntil 40 år. Oppdraget forventes å være fullført i oktober 2008, og transformatoren er planlagt å være i full drift før utgangen av året. Leveringstid på en ny transformator er normalt cirka to år, noe som betyr at nedetiden blir redusert til langt under det halve. Den korte leveringstiden bidrar til å redusere tapte produksjonsinntekter for kunden.

- Denne avtalen bekrefter ABBs ledende posisjon på leveranser av tjenester innen transformatorservice. Vår erfaring og teknologi har gjennom over hundre år spilt en nøkkelrolle for energiforsyning og kraftkrevende industri over hele verden, sier Neteland.

Oppdraget ved Tonstad kraftverk innebærer bytte av aktiv del i den 190 MVA store transformatoren. Ny aktiv del skal bygges ved verkstedet i Drammen og monteres i eksisterende transformatorkasse. Eksisterende infrastruktur i kraftstasjonen forblir urørt, noe som bidrar sterkt til å begrense tiden det ene av de fem aggregatene i stasjonen er ute av drift.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har over 2000 ansatte og en årlig omsetning på syv milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med over 110 000 ansatte i ca. 100 land.

  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt

  Kontakt oss

  Page information:
  seitp222 fdee6754985f7012c125743a0047b963