Norske roboter lakkerer kinesisk miljøbil

2008-08-20 - Den kinesiske bilgiganten BYD skal konkurrere på det europeiske markedet med biler lakkert av ABB-roboter fra Bryne.

Når nye modeller fra den raskt voksende kinesiske bilprodusenten BYD ruller ut på veiene i Europa, har de fått sitt blanke ytre takket være robotteknologi fra ABB.

ABBs robotfabrikk på Bryne har nylig mottatt en ordre på levering av komplett lakkeringslinje til oppgraderingen av BYDs fabrikk i Shenzen i Kina. Leveransen inkluderer 13 lakkeringsroboter av typen IRB 5400, inklusive styringsenheter. Robotene vil ta seg av lakkering av både primer, base og klarlakk.

- Ordren bekrefter at vi har en sterk posisjon i markedet for lakkeringsroboter i Kina, ikke minst rettet mot den voksende bilindustrien i landet. Vi er stolte av at vi kan eksportere energieffektiv og miljøvennlig norsk teknologi til en kunde i Kina som er like fokusert på miljø som det ABB er, sier direktør for ABBs robotvirksomhet i Norge, Gisle Bryne.

BYD vil kapre markedsandeler i bilindustrien med biler som kombinerer ekstremt effektive batterier med relativt små bensinmotorer. BYD satser på miljø langs to fronter. Først og fremst med energieffektive biler, som gir lave utslipp og lave driftskostnader for forbrukeren. Dernest med egne produksjonsprosesser med den aller nyeste miljøteknologien, for å sikre at de lever opp til de samme strenge kvalitetskrav som europeiske bilprodusenter gjør.

- Kinesiske bilprodusenter vet de må ta miljø på alvor om de skal hevde seg i Vesten. På dette området har BYD kommet langt, og miljøfokuset i Kina blir ikke noe mindre framover, sier Bryne.

Med den nye lakkeringslinjen fra ABB får den kinesiske bilgiganten det aller nyeste innen miljøvennlig og energieffektiv lakkeringsteknologi, noe som betyr bedre lakk-kvalitet til en lavere kostnad og med redusert innvirkning på miljøet.

ABB i Norge fant opp lakkeringsroboten på slutten av 60-tallet, og selskapet er i dag den ledende leverandøren av lakkeringsroboter i verden. Nylig ble robot nummer 11.111 solgt fra fabrikken på Bryne. Kundene er i all hovedsak den globale bilindustrien og ledende elektronikkprodusenter.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har over 2000 ansatte og en årlig omsetning på syv milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 115 000 ansatte i ca. 100 land.

  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt

  Kontakt oss

  For mer informasjon:
  seitp222 9e83d987a20bc6ecc12574ab00440670