Kinesiske riggkontrakter til ABB

2008-05-23 - ABB skal levere elektriske systemer til tre nye borerigger for den kinesiske energigiganten CNOOC. Ordrene har en totalverdi på mer enn 200 millioner kroner.

Leveransene til China Offshore Oil Corporation (CNOOC) inkluderer blant annet komplett elektro- og automasjonssystem til tidenes første nybygde, kinesiskeide, halvt nedsenkbare dypvannsborerigg. I tillegg leverer ABB frekvensomformere til drillingsystemet og den elektriske kraftfordeling til to nye oppjekkbare rigger.

Riggene bygges ved verft i Shanghai, Shenzen og Dalian i Kina og skal leveres i henholdsvis 2010 og 2009. ABBs elektro- og automasjonssystemer gir riggene stabil og sikker strømforsyning, og bidrar til en mer effektiv bruk av energi.

- Kontraktene bekrefter at kombinasjonen av lokal tilstedeværelse og globale teknologisentre har vært en vellykket strategi for ABB. Vi har satset tungt i det kinesiske markedet siden 2002. Stadig nye prosjekter og gode referanser i Asia har gitt våre kinesiske kunder tillit til våre løsninger og vår evne til å levere, sier lederen for ABBs norske marinevirksomhet, Odd-Gunnar Kleppe.

Den norske enheten har det globale ansvaret i ABB for levering av elektriske systemer til borerigger og har en markedsandel på omtrent 50 prosent. I løpet av siste kvartal i 2007 og det første i 2008 vokste ordrereserven med mer enn én milliard kroner for denne sektoren alene.

ABB legger vekt på enkelhet i både designfasen, under installasjon og igangkjøring og ikke minst når systemet er i drift, og mener at det er en strategi som kan være like vellykket i Kina som det har vist seg å være i markeder i Europa og Amerika.

- Marinevirksomheten til ABB er globalt organisert, og vi er stolte av at ABB her i Norge spiller en sentral rolle. Vår globale rekkevidde gjør det mulig for oss å tilby lokale tjenester til eiere og skipsverft over hele verden, forteller Kleppe.

Til den halvt nedsenkbare boreriggen leverer ABB komplett elektrisk system, inklusive generatorer og mellomspent og lavspent kraftfordeling. I tillegg kommer systemer for frekvensomformere til drillingsystemet og posisjoneringspropellene. Automasjonssystemet leveres av ABB og konsortiepartner Kongsberg Maritime. Leveransene til de to oppjekkbare riggene inkluderer frekvensomformere til drillingsystemet og lavspent kraftfordelingssystem.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har over 2000 ansatte og en årlig omsetning på syv milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med over 110 000 ansatte i ca. 100 land.

  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt
  - Kundene har tillit til våre løsninger og vår evne til å levere, sier lederen for ABBs marinevirksomhet i Norge, Odd-Gunnar Kleppe.

  Kontakt oss

  Page information:
  seitp222 51e53d283195ed64c12574520051683a