ABB og Metso Automation intensiverer samarbeidet innen olje og gass

2008-03-04 - En kombinasjon av automasjonssystemer fra ABB og ventilteknologi fra Metso Automation er en god nyhet for olje- og gassbransjen.

ABB i Norge og Metso Automation har signert en intensjonsavtale i forbindelse med fremtidig samarbeide innen olje- og gassindustrien. Integrasjon av Metso Automations ventilteknologi med ABBs automasjonssystemer innen tilstandsovervåkning vil føre til økt sikkerhet, bedre pålitelighet og økt effektivitet ved olje- og gassinstallasjoner.

- Vi har allerede samarbeidet med Metso Automation i flere år, og ABB er veldig fornøyde med at det nå har blitt formalisert og at vi er klare til å ta et skritt videre. Å kombinere velprøvd automasjonsteknologi fra ABB med Metso Automations ekspertise innen ventilteknologi vil bety bedre prosesskontroll og økt kostnadseffektivitet for olje- og gass- produsentene, sier Bjarte Pedersen, leder av ABBs olje og gass-virksomhet i Norge.

ABB har omfattende ekspertise innen automasjonsteknologi, produksjonsoptimalisering, tilstandsovervåkning, informasjonssystemer og systemintegrasjon. Metso Automation har tilsvarende høy kompetanse på prosesskontrollventiler, nødventiler, intelligente ventilkontrollere og test av nødventiler. Begge selskapene anser sine teknologier innen tilstandsovervåkning rettet mot olje- og gassindustrien som komplementære og ønsker å utvikle dette området videre.

Metso Automation har kontinuerlig jobbet med å forsterke integrasjonen av sin Neles produktlinje med alle typer automasjonssystemer. Neles ValvGuard-produktet tilbyr et moderne og pålitelig verktøy for testing, overvåkning og vedlikehold av ventiler, som utfyller de mulighetene som allerede finnes i ABBs tilstandsovervåkningsløsninger. Integrering av de to vil tilføre ABBs 800xA-system en førsteklasses løsning for deres ventilapplikasjoner.

- Vi har tidligere samarbeidet med ABB på mange prosjekter, og videre integrasjon av Neles produkter i ABBs automasjonssystem 800xA vil være en fordel for kundene våre, sier Markku Simula, direktør for Metso Automations Neles produktlinje.

Integreringen av Metso ND9000 ventilstillere og løsninger for tilstandsovervåkning i ABBs 800xA-system er allerede i operasjon i dag ved Shells Ormen Lange gassprosesseringsanlegg på Mørekysten.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har 2000 ansatte og en årlig omsetning på syv milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med mer enn 110 000 ansatte i ca. 100 land.

  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt

  Kontakt oss

  Page information:
  seitp222 4f7ae9af9cd704e7c1257402002c5711