ABB-roboter lakkerer BMW

2008-06-20 - ABB har sikret seg en ordre på 53 miljøvennlige lakkeringsroboter ved fabrikken til BMW i Spartanburg i USA.

Ved den nye produksjonslinjen til BMW i Spartanburg, South Carolina, skal roboter utviklet av ABB på Bryne lakkere SUV-klassikere som X5 og X3, så vel som splitter nye BMW X6.

BMW får det aller nyeste innen miljøvennlig og energieffektiv lakkeringsteknologi, noe som betyr bedre lakk-kvalitet til en lavere kostnad og med en lavere innvirkning på miljøet.

- Ordren markerer det absolutte gjennombruddet for ABB hos BMW og bekrefter hvor unik den nye robottypen er. Roboten er utviklet her på Bryne, og det er klart vi er stolte, sier direktør for ABBs robotvirksomhet i Norge, Gisle Bryne.

Kontrakten på levering av 53 roboter av typen IRB 5500 ble inngått våren 2008. Levering av de første enhetene starter til høsten og hele leveransen skal være fullført innen sommeren 2009.

- ABB er verdensledende på utvikling av lakkeringsroboter. For kundene betyr det lavere investerings- og vedlikeholdskostnader, vesentlig reduserte lakk- og energikostnader og bedre kvalitet på sluttproduktet. Det er godt nytt både for miljøet og for lønnsomheten, sier Bryne.

I valget av ABB vektla BMW spesielt at lakkeringslinjen skulle ta minst mulig plass, ha et vesentlig lavere lakkforbruk og bruke mindre energi. IRB 5500 er mye mer effektiv og fleksibel enn sine forgjengere og under ideelle forhold kan to roboter gjøre en jobb som tidligere krevde fire.

- I dette tilfellet kan vi gjøre jobben med 30 prosent færre roboter enn konkurrentenes løsninger. Samtidig halverer vi både energiforbruk og utslippet av klimagasser, forklarer Gisle Bryne.

ABB er verdens største leverandør av lakkeringsroboter. Verdens første lakkeringsrobot ble utviklet på Bryne i 1969, hvor ABB i dag har en av sine robotfabrikker. På kundelisten står mange av verdens største bilprodusenter og leverandører av PCer, MP3-spillere og annen elektronikk.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har over 2000 ansatte og en årlig omsetning på syv milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med over 110 000 ansatte i ca. 100 land.

  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt
  Snart lakkerer IRB 5500 de lekreste BMWene.

  Kontakt oss

  Page information:
  seitp222 2adca3a9cc18234cc125746e00237df1