ABB og Ballard utvikler maritime nullutslipps brenselcelleløsninger

2018-06-29 - ABB og Ballard Power Systems har inngått en intensjonsavtale om utvikling av neste generasjons brenselcelle for bærekraftig sjøtransport.ABB og Ballard samarbeider om utvikling av nullutslipps brenselcelleteknologi på 3 MW for skip.
Brenselcellesystemet forventes å spille en viktig rolle for å akselerere en større utrulling av bærekraftige løsninger for elektrisk transport til vanns, og hjelpe rederier å møte økende krav til ren drift.

ABB og Ballard Power Systems vil bygge på eksisterende kilowattløsninger og optimalisere dem for å skape banebrytende megawattløsninger (MW) for større skip. Med kapasitet på 3 MW (4000 hestekrefter) vil det nye systemet passe inn i plassen til en tradisjonell motor.

- Den raske utviklingen i shippingmarkedet er en spennende vekstmulighet for utslippsfri brenselcelleteknologi. Ballards tidligere utvikling og installasjon av kontainerbaserte, megawatt-brenselceller for landbasert bruk, gir oss vital erfaring og kunnskap for effektivt samarbeid innen utvikling av rene energiløsninger for det maritime markedet, sier Rob Campbell, Chief Commercial Officer hos Ballard Power Systems.

Brenselcellesystemer kan ha ulik bruk i fartøyer, som kraftproduksjon til hotelldriften ved landligge eller til fremdrift til sjøs. I starten vil samarbeidet dreie seg om utvikling av brenselcellesystemer for passasjerfartøy.

Protonutvekslende membranbrenselceller konverterer kjemisk energi fra hydrogen til strøm via en elektrokjemisk reaksjon. Konvertering av drivstoff til strøm, varme og rent vann foregår uten forbrenning. Når produksjonen av hydrogen gjøres med fornybar energi er hele energikjeden ren.

- Den neste generasjonen skip, elektriske, digitale og oppkoblede, må møte økte krav til både drivstoffeffektivitet og renere og sikrere shipping, forteller Peter Terwiesch, leder for ABBs divisjon Industrial Automation. - Vi gleder oss til samarbeidet med Ballard for utviklingen av neste generasjons brenselcelleteknologi for bruk på morgendagens fartøy.

ABB er allerede involvert i samarbeid om utvikling av brenselcelleteknologi for maritim bruk innen forskning, testing og pilotinstallasjoner.

ABB er blant verdens ledende muliggjørere av bærekraftig transport, inkludert fartøy. ABBs rolle som forløper innen rene transportteknologier er å utstyre maritim industri med elektriske, digitale og oppkoblede løsninger for maksimal utnyttelse av skip og en sikker, effektiv og bærekraftig bransje.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for motorsportserien FIA Formel E flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.no


For more information please contact:
Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

  •   Avbryt
  • Del
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Skriv ut
   • E-post
  •   Avbryt
  seitp202 28dd2ab9a58253cfc12582bb0029bf97